Et nattmodus som gjelder for hele systemet kommer trolig til Android Q. (
Et nattmodus som gjelder for hele systemet kommer trolig til Android Q. (

Annonse


Neste Android kan bli helmørk

Google innrømmer at mørke apper har flere fordeler, blant annet gir det bedre batteritid. Vi har allerede visst en stund at selskapet jobber med å utvide støtten for slike apper – stadig flere Android-apper kan nå brukes med såkalt «dark mode».

YouTube, meldinger, kontakter og telefon-appen har allerede fått støtte for moduset.

«Må være ferdig innen mai»

Mange hadde håpet at Google ville lansere et systembredt nattmodus med Android Pie, men det skjedde ikke. Nå er øynene rettet mot neste lansering, nemlig Android Q.

Og det blir langt på vei bekreftet at nattmodus kommer. I et innlegg på Chromiums side for bug-overvåkning, har en Google-ansatt lagt ut følgende innlegg:

Annonse


«Nattmodus er en godkjent Q-funksjon (…). Q-teamet vil forsikre om at alle forhåndsinstallerte apper støtter nattmodus fra bunnen av. For å kunne gjøre det, trenger vi at alle UI-elementer blir designet for nattmodus innen mai 2019».

Ikke lenger offentlig

Etter at flere teknologinettsteder skrev om saken, ble innlegget endret til «privat», noe som ytterlige forsterker inntrykket av at dette er legitim informasjon.

En forhåndstitt av neste Android-utgave ventes en gang iløpet av våren, så ikke se bort i fra at nattmoduset blir å finne der. Den nye innstillingen vil etter alle solemerker bli tilgjengelig via Innstillinger –> Skjerm – Nattmodus.

 

Kilde:
9to5Google

Annonse


Annonse


Annonse