Smartklokka fra Matrix har blitt kraftig oppgradert.
Smartklokka fra Matrix har blitt kraftig oppgradert.

Annonse


Husker du klokka som lades av kroppen din? Se hvor langt de har kommet nå!

Batteritiden er noen av det mest utfordrende med smartklokker. Det var også bakgrunnen for at Matrix PowerWatch ble utviklet. Vi skrev om denne klokka i fjor, da den ble vist frem under CES-messa i Las Vegas.

Det spesielle med klokka er nemlig at den lades via din egen kroppsvarme.

Senere kom oppfølgeren PowerWatchX, og nå: PowerWatch 2.

Endelig fargeskjerm

Fortsatt brukes den samme termoelektriske teknologien som lader klokka via kroppsvarmen. Men nå har den også fått en ny funksjon – lading via solceller. Det siste tilskuddet av teknologi muliggjør flere smarte funksjoner. PowerWatch 2 har både innebygd GPS, LCD fargeskjerm, kompass og pulsmåler. I tillegg er den vanntett ned til 200 meter.

Annonse


Merk at den ikke har touchskjerm, så navigering skjer gjennom de fire knappene på siden.

Aktivitetsmåler

Den har også flere funksjoner for aktivitetsmåling. Den måler blant annet distanse, skritt og søvn. På grunn av at den bruker kroppsvarmen din, skal den på en mer nøyaktig måte enn flere av sine konkurrenter, kunne telle kalorier.

PowerWatch 2 støtter også tredjeparts-plattformer som Apple HealthKit og Google Fit.

Dessverre har klokka et begrenset varslingssystem, men skal kunne varsle deg både når det ringer, når du får tekstmeldinger eller får varsler fra sosiale medier.

Stiv pris

Foreløpig lansering er satt til sent i andre kvartal i år, men kan forhåndsbestilles allerede nå for 200 dollar, rundt 1.700 kroner. Utsalgsprisen vil imidlertid havne på 500 dollar, ca 4.200 kroner. Det er en ganske stiv pris for en klokke som mangler mye av det de beste smartklokkene på markedet har, men igjen – denne klokka trenger du aldri å lade.

Så hvis dårlig batteritid er ankepunktet ditt når det kommer til å kjøpe smartklokke, kan kanskje PowerWatch 2 være noe for deg.

 

Kilde:
Pocket-Lint

Annonse