Denne mannen har hatt en sentral rolle i flere av Valves største spillsuksesser.
Denne mannen har hatt en sentral rolle i flere av Valves største spillsuksesser.

Annonse


Mannen bak «Portal»-historien er tilbake hos Valve

Erik Wolpaw har vært en sentral skikkelse i Valve, og står blant annet bak historien til både Portal og Half Life 2. For litt over et år siden forlot han selskapet og gikk over til å jobbe med Psychonauts, et prosjekt av selskapet Double Fine.

Kanskje ikke så rart, for Wolpaw var nemlig med å skrive den originale Psychonauts i 2005.

«He´s back»

Nå ser det likevel ut til at Wolpaw er tilbake hos Valve. Ifølge rulleteksten til Valve-spillet Artifact, står nemlig navnet hans oppført.

I en e-post til Reddit-brukeren Trenchman, bekrefter selskapet at Erik Wolpaw er tilbake. E-posten er signert av ingen ringere enn sjefen sjøl, Gabe Newell, og sier kort og konsist: «Han er tilbake».

Annonse


Overfor Polygon bekrefter  Wolpaw at han jobber for Valve, men påpeker at det ikke er en fulltidsstilling.

Tar av på Reddit

Foreløpig vet vi ikke hva han skal jobbe med fremover, men nyheten blir tatt godt i mot, blant annet på Reddit.

«Virkelig gode nyheter. Ikke alle fantastiske spill er skapt av en én person (normalt sett), men Erik Wolpaw er definitivt en person som har løftet alle spill han har vært med på å utvikle. Jeg er veldig glad for at han er tilbake», skriver en bruker.

«Huff og huff. Akkurat når håpet for å se Half Life 3 hadde dødd, skjer dette og gjenoppliver håpet. Jeg må slutte å la Valve såre meg», skriver en annen.

Kanskje bærer saken litt preg av storm i vannglass. Men mange av reaksjonene tyder på at fans av Valves mest populære spill, nå ser litt lysere på selskapets fremtid.

Annonse


Annonse


Annonse