Toyota har hatt god utvikling med sin teknologi for selvkjørende biler.

Annonse


Toyotas selvkjørende bil er smartere enn noensinne

Litt CES-mimring før årets arrangement går av stabelen: under CES 2013 viste Toyota fram for første gang det de hadde klart å skrape i det som gjør autonome egenskaper i biler, da var dette i form av deres første selvkjørende bil som ikke var i nærheten av så smart som de man i senere tid har utviklet. Den nyeste versjonen vises frem neste uke en gang og er ikke bare smartere enn noen gang før – Toyota har også greid å gjøre styringsenheten utrolig liten slik at den passer inn nesten overalt.

Viser frem P4-plattformen

Ved årets CES er det altså ventet at Toyota viser frem P4-plattformen med oppgradering av andre-og tredjegenerasjonsbiler med introduksjonen av Lexus sin nyeste sedan, Lexus LS 500h.

Så liten er datamaskinen som styrer bilen at den nå får plass rett ved baksetet hvor den kan festes, og den trenger kun strøm fra hybridbatteriet og eget 12v-batteri for back-up i tilfelle det skulle oppstått behov for det.

Annonse


Nye sensorer

Når det gjelder kamera- og sensoroppsettet så er den nye modellen ikke så ulik tredjegenerasjon. Forskjellen er at det nå er to nye kameraer på sidene og to sensorer som spesielt er utviklet for autonome kjøretøy. På mandag er det duket for at administrerende direktør Dr. Gill Pratt skal holde konferanse hvor han går nærmere inn på utviklingen Toyota har hatt med selvkjørende biler.

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse