ASUS fokuserer på klasserommet, med sine nye Chrome OS-enheter.
ASUS fokuserer på klasserommet, med sine nye Chrome OS-enheter.

Annonse


Her er det første Chrome OS-nettbrettet fra ASUS

Asus har allerede flere bærbare maskiner med Chrome OS. Nå kommer også det første nettbrettet med OS-et.

ASUS Chromebook Tablet CT100

Nettbrettet er i hovedsak myntet på elever og studenter, og er kraftig bygd. Trolig for å kunne tåle den røffe behandlingen et nettbrett kan få i klasserommet.

Enheten har fått navnet CT100, og har en tykk gummiaktig ramme, og et 9,7″ QXGA-panel. På innsiden har den 4 GB RAM, 32 GB intern lagringsplass og prosessoren er en Hexa-core OP1, som er laget for Chromebooks.

Battertiden skal ifølge selskapet «vare en hel skoledag» – uten å si noe mer spesifikt om det.

Annonse


ASUS Chromebook Flip C214

Foruten det nye nettbrettet, annonserte de også en oppgradert utgave av sin «2-in-1»-Chromebook.

Chromebook Flip C214 har fortsatt det samme 11,6″-panelet og en hengselmekanisme som gjør det mulig å vri den 360 grader. Tastaturet er fortsatt vanntett.

Kameraet er imidlertid flyttet til bunnen, nederst til høyre. Dette er for å gjøre kameraet enkelt å bruke når du har enheten i nettbrett-modus. På innsiden finner vi en Intel N4000, eller N4100 Celeron-prosessor. I likhet med selskapets Chromebook-nettbrett, har denne også 4 GB RAM og 32 GB intern lagringsplass.

Her har du riktignok muligheten til å utvide lagringsplassen ved hjelp av et microSD-kort, eller med ekstern lagring gjennom en USB-A-port.

ASUS Chromebook C204 og C403

ASUS annonserte også to nye bærbare maskiner, med 180-graders hengselmekanisme. De kan ligge flatt på bordet, og er spesielt egnet for å brukes til samarbeid mellom studenter.

C204 har et 11,6″ HD-panel, mens C403 består av et 14″ HD-panel. Lagringplassen er på 32 GB, og også disse blir levert med 4 GB RAM. Begge modeller har både USB-C og USB-A, i tillegg til micro-SD-porter.

ASUS har ikke sagt noe om verken pris, eller når og hvor disse enhetene lanseres.

 

Kilde:
Asus

Annonse


Annonse


Annonse