Apple går på nok et nederlag i Tyskland. Striden ser ut til å ingen ende ta.
Apple går på nok et nederlag i Tyskland. Striden ser ut til å ingen ende ta.

Annonse


Marerittet fortsetter for Apple – må fjerne iPhone-modeller i Tyskland

Kampen mellom Qualcomm og Apple har allerede brakt store konsekvenser med seg for begge parter. Den nyeste utviklingen i saken er nå at brikkeprodusenten nok en gang har vunnet i tysk rett, noe som gjør at forbudet av enkelte iPhone-modeller i landet opprettholdes.

Modellene som er berørt, er iPhone 7, 7 Plus, 8 og 8 Plus. De nyeste modellene forblir i salg – i hvert fall inntil videre.

Den tyske retten mener Apple har misbrukt Qualcomm-patenter som har med strømsparings-teknologi å gjøre. Qualcomm har hostet opp 1,34 milliarder euro (13,2 milliarder kroner) i garanti for å opprettholde forbudet.

Apple: – Vil fortsatt være tilgjengelig

Mange tredjeparts-forhandlere har fortsatt modellene på lager, og ifølge Macrumors er det flere av dem som fortsatt selger telefonene. I en uttalelse til Reuters, hevder Qualcomm at Apple med dette bryter rettens avgjørelse,

Annonse


– Retten påla også Apple å trekke tilbake de berørte iPhone-modellene fra tredjeparter i Tyskland, sier en talsperson til nyhetsbyrået.

Borte fra Apple-butikker

På Apples egen nettbutikk er de aktuelle iPhone-modellene nå forduftet. Alle de offisielle Apple-butikkene har fjernet telefonene.

Ifølge Macrumors sier Apple følgende i en uttalelse.

– Vi er utrolig skuffet over dommen, og har planer om å anke den. Alle iPhone-modeller blir fortsatt tilgjengelig for kunder via operatører og tredjepartsselgere på 4.300 steder i Tyskland,

–Desperat kampanje

Selskapet sier videre at Qualcomms kampanje er et «desperat forsøk på distraksjon fra de virkelige problemene mellom selskapene våre».

– Taktikken deres, både i retten og i deres hverdagsdrift, skader innovasjonen og kundene. De insisterer på å ta betalt for avgifter basert på arbeid de ikke har gjort, og blir nå etterforsket av myndigheter i hele verden.

 

Kilde:
Macrumors

Annonse


Annonse


Annonse