I bildet illustreres en gammel versjon av Thunderbird. Brukere av e-postklienten kan vente seg stor overhaling til denne i løpet av året som kommer.

Annonse


Mozilla Thunderbird blir raskere og får finere design

Det er langt fra alle som kjenner til Mozillas Thunderbird-prosjekt og for to år siden besluttet selskapet å skille utviklerteamet for Thunderbird og Firefox. Til tross for dette får e-postklienten stadig større oppdateringer, eksempelvis Thunderbird 60 som ble utgitt i fjor og som blant annet introduserte et nytt ikon og støtte for både lyst og mørkt tema.

Flere utviklere

I 2019 ser det heller ikke ut til at utviklerne er på latsiden, for i et blogginnlegg har Mozilla gjort rede for et veikart som legger banen for hvordan prosjektet skal videreutvikles. Planen er å sette inn enda flere utviklere i gruppen – med fjorten utviklere på fulltid har de ambisjoner om store ting for prosjektet, hvor de starter med ytelsen og tar det derfra.

Grundig overhaling

E-postklienten får en overhaling der det første problemet de forsøker å rette opp i er en feil som gjør grensesnittet tregt, dessuten skal klienten oppgraderes med ny og raskere teknologi der deler av programmet skal bygges opp fra grunnen av. Det skal også jobbes med støtte for multiprosesser som i fjor ble introdusert til Firefox.

Utover feilretting og ytelsesforbedringer skal teamet gjøre programmet finere å se på med bedre designløsninger og grensesnitt. Blant annet innebærer dette bedre støtte for funksjoner som spesifikt retter seg mot Gmail-kontoer og støtte for varslinger direkte i operativsystemet.

Annonse


Innlegget kan leses i sin helhet her.

Kilder:
Neowin
Mozilla

Annonse


Annonse


Annonse