Det japanske selskapet har satt sammen en imponerende skjerm med 8K-oppløsning og gode frekvensegenskaper med OLED.

Annonse


Fremtidige iPad og MacBook Pro kan utstyres med denne nyutviklede skjermen

Skjermene vi daglig eksponerer oss for blir stadig bedre, og vi tar ikke skade av at en japansk utvikler kan meddele gode nyheter på denne fronten. Japanske Energy Laboratory har visstnok utviklet OLED-paneler på 8.3-tommer og 13.3-tommer som begge har 8K-oppløsning som kan markere fremtiden for både iPad og MacBook-modeller. I så fall blir det på lang vei første gang man oppnår over 1000 ppi.

Overlegen pikseltetthet

Panelene til Energy Laboratory påstås nemlig å ha en oppløsning på 7680/4320 piksler for begge størrelsene der 8.3-tommeren har en refreshrate på 60Hz mens 13.3-tommeren tilbyr opptil 120Hz. Det betyr også at den minste av de to panelene har en pikseltetthet på 1062 mens den større utgaven gir 663. Til sammenligning har dagens iPhone-modeller (XS og XS Max) begge en pikseltetthet på 458, mens nye iPad Pro har 264 ppi og MacBook Pro kan skryte av 227 ppi.

Hittil er kun den lille versjonen vist fram i offentligheten, i den omgang var under SEMICON i Japan forrige måned.

Spesiell teknologi

For å produsere slike høyoppløste OLED-paneler må man ty til krystallinsk oksid halvleder-teknologi med et spesielt fargefilter ved bruk av CAAC-IGZO-materiale – teknologien er ikke såpass moden at en kan forvente å se den i bruk allerede i 2019, men det er ikke utenkelig at de store aktører etterhvert kommersialiserer metoden og gjør det til et ledd av masseproduksjon.

Annonse


Det er uansett interessant å se hvordan det blir til at mobil- og dataprodusenter tar opp slik teknologi og bruker det i utformingen av sine produkter når det er en kjent sak at høyere oppløsning på denne måten også krever mer prosesseringskraft og strøm.

Hadde du likt å se netttbrett og bærbare PC-er med 8K OLED-skjerm?

Kilde:
Apple Insider

Annonse