Tim Cook har i et brev til investorer forklart de underliggende årsakene til at selskapet ser seg nødt til å nedjustere forventningene sine.

Annonse


Apple nedjusterer forventningene: X-modellene frister ikke

Etter stengetid på børsen var Apple-aksjene noen prosentpoeng lavere enn timene før: årsaken er innholdet som kommer fram i et brev Apple-sjefen Tim Cook har sendt ut på vegne av Apple til investorer, der det går fram at de nedjusterer prognosetallene på salgsinntekten.

Justert med noen milliarder

Fra å prognostisere en salgsinntekt for første kvartal i 2019 på mellom 89 milliarder dollar og 93 milliarder dollar, blir denne nedjustert til omkring 84 milliarder. Dette står i kontrast til førstekvartal 2018 da de kunne rapportere 88.3 milliarder i inntekt og 20.1 milliarder dollar i ren profitt med litt over 77 millioner solgte iPhone-eksemplarer og 13 millioner iPad-er samt 5,1 millioner Mac-produkter.

I brevet går det dessuten fram hva som er årsakene til denne justeringen – i korte trekk argumenteres dette til å være ulik timing med lanseringen av de forskjellige iPhone-modellene, ugunst som har oppstått i valutaveksling, vansker med å selge nye produkter og negative økonomiske svingninger generelt som kombinert har resultert i at færre har oppgradert sine iPhones enn de antok.

Andre faktorer

Dessuten påpeker Cook andre faktorer som har vært med på å stagnere salget av de nye modellene: at forbrukerne ikke lenger kan forvente like gode subsidier av teletilbydere og at en del kunder har dratt nytte av den kraftige reduksjonen i prisen på batteribytte for eldre iPhone-modeller. Også Kina blir utpekt som blant de største årsakene for nedgangen, med begrunnelse i en pågående handelskrig mellom USA og Kina.

Annonse


Gode nyheter

Når det er sagt så har Cook også gode nyheter i brevet som blant annet omfatter at inntekt urelatert til iPhone har gått opp nesten 19 prosent – dette omfatter produkter som Apple Watch og AirPods. Sammenlignet med året før er inntekten som allokeres til kategorien wearables økt med 50 prosent.

I tillegg forteller Apple-sjefen at de forventer å sette rekorder for salgsinntekt i flere land, deriblant USA, Canada, Tyskland, Italia og Spania, hvorpå det påpekes at Apple har en overordnet god økonomisk situasjon med sterke tall for lønnsomheten.

Kilde:
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse