- Knuste kameralinser på iPhone X er blitt et økende problem.
Apple er blant selskapene som er interessert i Sonys 3D-teknologi.

Annonse


Sony tror på revolusjon: – Verden vil omfavne 3D-kameraer

Sony er en av de største produsentene av kamerabrikker til smarttelefoner, og nå planlegger selskapet å øke produksjonen av neste generasjons 3D-sensorer.

Økt interesse fra kunder, blant annet Apple, er årsaken til at selskapet vil eskalere produksjonen.

Vil gjøre det enkelt for utviklere

Apple har allerede 3D-teknologi i sin iPhone X, med TrueDepth-sensoren. Kameraet kan med teknologien analysere dybde og tredimensjonalt kartlegge for eksempel ansikter og objekter.

Sonys brikker vil sørge for å gi liv til 3D-kameraer både på fronten og baksiden av smarttelefoner. Selskapet vil også jobbe med verktøysett for utviklere, som vil kunne dra nytte av teknologien.

Annonse


Forventer revolusjon

Produksjonen vil ta seg opp kraftig på sensommeren neste år, ifølge Bloomberg. Sjefen for Sonys sensoravdeling, Satoshi Yoshihara, vil ikke si noe om produksjonsmål og forventning om salg, men sier at 3D-markedet allerede er profitabelt og vil ha mye å si for inntjeningen neste år.

– Kameraer revolusjonerte telefoner, og basert på hva jeg har sett, har jeg samme forventning for 3D, sier Yoshihara til Bloomberg.

Huawei er med

Han innrømmer at det kan ta noe tid før verden omfavner 3D.

– Men verden vil gjøre det. Det er jeg sikker på, sier han.

Huawei er blant smarttelefonprodusentene som vil bruke Sonys 3D-sensor i sine neste generasjons telefoner, ifølge Bloomberg.

En ting er i hvert fall sikkert – i en tid med fallende salg av smarttelefoner, trengs det nytenkning for å kapre nye kunder.

Tror du Sony kan være inne på noe her?

 

Kilder:
Bloomberg

 

Annonse


Annonse


Annonse