Fortnite har tjent inn penger i bøtter og spann - på sett og vis gjør det spillet til en god etterfølger til Epic Games sitt Gears of War som heller ikke gjorde det dårlig.

Annonse


Derfor har Epic Games blitt søkkrike i 2018

Du har helt sikkert fått med deg den enorme suksessen til Epic Games med sin Battle Royale-tittel Fortnite, og den påfølgende suksessen som kan måles i valuta og som gjør at selskapet kan le hele veien til banken. I løpet av 2018 dro de nemlig inn en profitt (!) på over 25 milliarder kroner.

Veldig populært på Apple-enheter

Epic Games viser aldri til finansielle opplysninger overfor offentligheten, slik at det har tatt en hel haug graving av informasjon og en kilde med særlig kunnskap rundt området til for å avdekke tallene, som fikk en pangstart i 2018 med lansering av Fortnite for iOS. Det er uvisst hvor mye av profitten som iOS-versjonen av spillet står for, men det skrives at folk på et tidspunkt brukte nærmere ti millioner kroner om dagen på spillet – bare på iOS.

Mellom april og november anslår TechCrunch at Fortnite på iOS tjente inn over tre milliarder kroner. Google på sin side ser ut til å ha gått glipp av omkring en halv milliard kroner ettersom Epic Games valgte å benytte sin egen Launcher fremfor Googles Play Store.

Kryssplattform – er det nøkkelen?

Med et opprinnelig anslag på to milliarder dollar i ren profitt viser det seg altså at dette var på langt vei et veldig tilbakeholdent anslag, og mye av det ser ut til å allokeres i retning av kryssplattform-spilling som har gjort spillet tilgjengelig i den grad det har blitt.

Kilde:
9to5Mac

Annonse