FBI har med bistand fra flere store teknologiselskaper gått til aksjon mot de største tilbyderne av ulovlige DDoS-tjenester.

Annonse


FBI har slått til hos noen av de største DDOS-tilbyderne

TechCrunch skriver at FBI har gått til aksjon mot 15 veldig populære tilbydere av DDoS-tjenester etter nøye planlegging med lovmyndigheter og flere store teknologiselskaper.

Tre menn arrestert

En føderal dommer i California utstedte fullmakt til å blokke flere av DDoS-nettstedene i natt som del i en prosess for å motarbeide tilbydere av ulovlige DDoS-tjenester, hvor resultatet er en rekke store aktører med blokkert domene hvor FBI har erstattet innholdet med et notat der det går fram at nettstedet er lagt ned. Tre menn skal også være arrestert i aksjonen.

En amerikansk statsadvokat forteller at aktører som tilbyr leie av DDoS-tjenester på denne måten utgjør en stor trussel for landet og at dette understreker viktigheten av å samarbeide på tvers av ulike distrikter og bransjer.

Fikk bistand av Cloudflare og Google

I samarbeidet inngikk blant andre britiske politimyndigheter, nederlandsk politi, justisdepartementet samt selskaper som Cloudflare, Flashpoint og Google som har stått for assistanse i aksjonen.

Annonse


Blant nettstedene som er lagt ned er downthem.org, netstress.org og quantumstress – selskaper der samtlige tilbød hvem som helst å leie servere til å begi seg ut på angrep i storskala mot systemer og servere. Eksempelvis oppgis det av det amerikanske justisdepartementet at downthem.org har hatt mer enn 2000 kundeabonnementer med over 200 000 angrep.

Ikke første, eller siste

Det er ikke første gang man opplever at myndighetene tar opp en slik kamp: tidligere i år gikk amerikanske og europeiske myndigheter sammen om å ta ned webstresser.org som ble påstått å ha hatt seks millioner DDoS-angrep.

I alle fall betyr dette sannsynligvis at konsollgamere kan spille i fred denne julen – her har ikke alle vært like heldige de siste årene. 

Kilde:
TechCrunch

Annonse


Annonse


Annonse