Om du ønsker å slå på den ekte stortromma så går du til anskaffelse av denne: RTX Titan med hele 24 GB GDDR6-minne.

Annonse


Er den virkelig så mye bedre enn RTX 2080 Ti?

I går ankom NVIDIAs Titan RTX i butikkhyllene til stor glede hos entusiastene som kan bla opp omkring 27 000 kroner for selskapets nyeste Turing 12nm-kort. Vi har hittil ikke sett særlig til benchmark-tall som viser hvordan kortet yter i utvalgte spill, men nå som den begynner å havne i hendene på folk så er det endelig på plass ytelsestall fra 3DMark.

Beste fra to verdener

Titan RTX er i utgangspunktet myntet på forbrukere som ønsker prestasjon tilsvarende en ordentlig arbeidsstasjon i tillegg til å kunne nyte gaming på det samme kortet: i korte trekk en person som vil ha det beste fra begge sider og som samtidig har for mye penger.

Titan er utstyrt med full TU102-konfigurasjon og 24GB GDDR6-minne, 576 Tensor-kjerner og 72 RT-kjerner. Klokkehastigheten er på henholdsvis 1350MHz 1770MHz i vanlig modus kontra boost-modus. For ren ytelse kan man nevne at kortet er utstyrt med 16,2 TFLOP FP32 sammenlignet med 15 TFLOP i forrige generasjons Titan V.

Overklokket, vannkjøling

I testen er grafikkortet overklokket til 2070 MHz på kjernen og 2025 MHz på minnet noe som gir en solid ytelesforbedring til å begynne med.

Annonse


Bildet er hentet fra en Twitterbruker og viser en grafikkscore på 41 109 poeng samt samlet score på 31 862 poeng. Ikke er dette dårlige tall, men spesielt bedre enn en overklokket GeForce RTX 2080 Ti er den ikke: forskjellen ligger i usle 1500 poeng ifølge opplysninger fra en annen test hos Wccftech.

I tiden som kommer vil det sannsynligvis publiseres en rekke tester på diverse forumer der Titan RTX testes direkte opp mot RTX 2080 Ti, men for nå så er det en kjent sak at sistnevnte gir deg mest for pengene gitt at den koster under halvparten av det du må punge ut for Titan RTX.

Dette er TITAN RTX – 24GB RAM

Kilde:
Wccftech

Annonse


Annonse


Annonse