Slik ser grensesnittet ut når man har generert et midlertidig skrivebord.

Annonse


Med dette kan du være Windows-villmann uten å skade maskinen

I et ledd av å gjøre noe med brukernes frykt for å kjøre ukjente .exe-filer og lignende, ser det ut til at Microsoft tyr til en løsning vi alle kan si oss enige i at gjør en god jobb for dette: en virtuell sandkasse som er isolert fra maskinen din ellers.

Midlertidig skrivebordsmiljø

Hittil har man for liknende funksjonalitet måttet lene seg på virtuelle maskiner for å gjøre tilsvarende oppgaver, der eksempelvis superbrukere har brukt en virtuell klient for å åpne ukjente programmer og lignende.

Microsoft nærmer seg en snarlig lansering for sin egen versjon av en slik virtuell maskin som implementeres i Windows 10 en gang i året som kommer, hvor man genererer et midlertidig skrivebordsmiljø for å isolere utvalgte programmer. Hver gang Windows Sandbox aktiveres, lager programmet en 100MB-installering av Windows for å kjøre applikasjoner.

Annonse


Trygt og effektivt

Windows Sandbox er utviklet til å være trygt og forsvarlig i bruk, med enkel funksjonalitet der de arkiverte øktene slettes fullstending etter bruk. Funksjonen implementeres i Windows 10 Pro og Windows 10 Enterprise, noe som indikerer at Microsoft i hovedsak ser ut til å rette sandkasse-funksjonen til brukere i bedriftssammenheng samt superbrukere.

Windows Sandbox blir som sagt tilgjengelig neste år, men Windows-testere kan tjuvstarte festen når Microsoft sender ut en oppdatering i 18305-utgaven.

Kilde:
Microsoft – blogg

Annonse