NVIDIAs nye AI-brikke gir AI-egenskaper helt utenom det vanlige, og legger opp til en spennende fremtid innen robotikk.

Annonse


AI-brikken til NVIDIA skal styre nestegenerasjon roboter og autonome maskiner

NVIDIA har lansert Jetson AGX Xavier: et nytt brikkesett for kunstig intelligens som har potensiale til å være drivkraften bak nestegenerasjon roboter.

Overlegen ytelse

Jetson AGX Xavier blir del av TX1- og TX2-familien med brikker som gir nok kraft til å kjøre avanserte AI-programmer. I praksis er dette snakk om hittil overlegen ytelse på nivå med kraftige arbeidsstasjoner i små brikker som passer i håndflaten – med et strømforbruk på 10 watt.

NVIDIA forteller at den nye brikken er verdens første som spesifikt er utviklet for robotikk på denne måten. Den har mer enn ni milliarder transistorer og tar dyplæring til et nytt nivå med hele 32 TOPS (trillion operations per second). Strømeffektivteten og ytelsen er henholdsvis ti og tyve ganger bedre enn forgjengeren i Jetson TX2, med funksjonalitet som gjør at brikken gir roboter mulighet til å forstå det som foregår rundt den ved bruk av flere sensorer.

Utrolige spesifikasjoner

Den nye brikken er utstyrt med seks høyt ytende prosessorenheter, dette inkluderer en 512-kjerners NVIDIA Volta GPU, åttekjerners Carmel ARM64-CPU og dobbelt opp med NVDLA akseleratorer for dyplæring.

Annonse


AGX Xavier brukes allerede av enkelte kunder: av disse er blant annet oppstartselskapet Oxford Nanopore og en japansk produsent av bildeler (DENSO) som anvender brikken for å effektivisere produksjonsprosessene. AI-brikken koster omlag 12 000 kroner.

Hva ulike selskaper etterhvert bruker kraften som er å utvinne i Xavier-brikken blir spennende å se – for nå ser det ut til at den kan revolusjonere bransjen.

Kilde:
Forbes

Annonse


Annonse


Annonse