Om ryktene stemmer så skal Microsoft bruke spesialtilpassede hybrid-CPUer fra AMD i sin sekundære konsoll når Project xCloud endelig tar skikkelig form.

Annonse


– Strømme-Xbox kjører hybrid-CPU fra AMD

To kilder fortalte i sommer uavhengig av hverandre at neste generasjon “strømme-Xbox” er under utvikling: konsollen er visstnok en relativt svak maskin som er spesielt utviklet for å være en del av det vi kjenner til som Project xCloud.

Prises lavt

Nå går det fram av en lekkasje at Microsoft har vært interesserte i å bruke en en variant av AMDs Picasso-APU-er (som for øvrig er ryktet til å finne sin vei til en kommende Microsoft Surface-laptop) i utformingen av strømme-Xbox-en. For eksempelets skyld kan man ta Ryzen 5 3500U Picasso APU – denne hybridprosessoren har fire kjerner og åtte tråder med en klokkehastighet på 2.1 GHz.

Ryktene har fått fart i seg i stor grad som følge av den forholdsvis gode ytelsen i forhold til strømforbruk, noe som også tillater Microsoft å prise konsollen lavt i forhold til dem vanlige, tradisjonelle konsollen som blir dyrere og som naturlig nok kan kjøre lokale spill og ikke bare spill på skyen.

Kunstig intelligens med læring over tid

Det skrives at noe av teknologien i strømme-Xboxen aktivt blir utført lokalt på selve konsollen, men at teknologisk innovasjon i nyere tid tillater såkalt maskinaksellerert dyp læring som gjør at både serverne og konsollen over tid blir langt bedre på mange forskjellige måter: eksempelvis blir den i stand til å forutse spillernes handlinger mye fortere, slik at ventetiden fra det tidspunktet spilleren trykker en knapp og handlingen utføres i spillet forkortes betraktelig.

Kilde:
Wccftech

Annonse


Annonse


Annonse