Kunne du klart deg uten smarttelefonen i et år?
Kunne du klart deg uten smarttelefonen i et år?

Annonse


Hadde du droppet mobilen i et år for nesten 1 million kroner?

Du ser dem over alt. I parken. På bussen. I sofaen. På kaféen. Det har nærmest blitt en folkesykdom.

Vi snakker selvfølgelig om bruken av smarttelefonen.

Det er vanskelig å holde seg unna. Det skjer jo så mye interessant der. Eller?

Detox

Mange, inkludert undertegnede, kunne hatt godt av digital detox. For noen år siden gjorde vi til og med et eksperiment – vi skaffet oss en gammeldags telefon med taster og sort/hvitt-skjerm. Smarttelefonen la vi bort. Testen varte kun i to uker, men ga oss noen interessante betraktninger.

Annonse


Vi fikk ikke betalt for eksperimentet. Men det er et selskap som faktisk er villig til å betale deg for å gjøre noe lignende. Vitaminwater har annonsert at de skal gi bort 100.000 dollar til en utvalgt person som greier å gå et helt år uten å bruke en smarttelefon. Nei, ikke en dag, ikke en måned, men et helt år.

Høres enkelt ut? Ja, bortsett fra at det ikke er det.

Må gjennom løgndetektortest

Den utvalgte personen i konkurransen vil få utdelt en telefon fra 90-tallet, som fritt vil kunne disponeres. Bruk av laptop og desktop-maskiner er tillatt, men enhver bruk av smarttelefon betyr brudd med reglene.

Så fremt den utvalgte deltakeren ikke overvåkes 24/7, kan det bli vanskelig å forsikre seg om at han/hun ikke rører en smarttelefon. Som et ekstra sikkerhetstiltak har Vitaminwater bestemt at deltakeren skal gjennom en løgndetektor-test når konkurransen er ferdig.

Slik kan man delta (kun for personer bosatt i USA)

Du må publisere et bilde enten på Twitter eller Instagram, og tagge VitaminWater. Du må også forklare hvorfor du trenger et år fri fra smarttelefonen, og hvordan du har tenkt å klare det. Emneknaggene #nophoneforayear og #contest må også inkluderes.

Deadline for konkurransen er 8. januar 2019. Les mer om reglene her.

Hadde det vært «easy peasy» å gå et år uten smarttelefon?

 

Kilde:
BGR

Annonse