Nesten 7 millioner mennesker fikk sine private Facebook-bilder lekket
Facebook, som Google, klarer ikke sikre brukernes personinfo selv om det er de som betaler for moroa, indirekte via annonser.

Annonse


Slik finner du ut om de har snoket i dine private Facebook-bilder

Hverken Google eller Facebook klarer å holde systemene sine sikre, for nå er atter en gang personlig data på avveie, og denne gangen er det ekstra pikant.

Oppdatert, 20:03:

Besøk denne Facebook-siden for på sekundet å finne ut om du er berørt av lekkasjen.

Svært stygg personvernfeil

Årsaken? Fordi det er snakk om private bilder til 6,8 millioner brukere som ikke var så private likevel: tredjeparts-apper kunne nemlig se dem, og altså ikke bare offentlige bilder. Det er snakk om 1500 apper.

Annonse


Dette er langt fra første gang, selvsagt, da Facebooks største skandale hittil var nettopp “lekkasje” av personinfo til tredjeparter.

Og som vanlig varslet ikke Facebook om dette da det faktisk skjedde, men på en fredag midt i jula da alle er opptatt. Feilen var gjeldende i en 12-dagers periode i september.

Dette sier Facebook

“Vi beklager at dette har skjedd. Tidlig neste ruller vi ut verktøy for apputviklere som vil tillate dem å se hvilke personer som bruker appen deres, som kan være påvirket av feilen. Vi samarbeider med utviklerne for å slette bildene fra berørte brukere. ”

 

Kilder:
LA Times
Facebook

Annonse