Annonse


Microsoft: – Forpliktet til å være åpen om det vi samler inn

Tidligere denne uken skrev vi om Windows 10, som tilsynelatende ga fra seg aktivitetsdata til skyen selv om du hadde skrudd det av.

Det er nemlig en innstilling kalt Activity History i kontrollpanelet – som du kan skru av eller på. Når du går inn i Privacy Dashboard på Microsofts nettsider, dukker det også opp en fane kalt Activity History.

Da informasjon om nylige åpnede apper på PC-en dukket opp der, til tross for at folk hadde sagt nei til dette i Windows 10, begynte brukere på Reddit å diskutere saken.

– Bare en undergruppe

Nå har Microsoft kommet med en forklaring. Microsofts Marisa Rogers sier følgende til Neowin:

Annonse


«Microsoft er forpliktet til kundenes personvern, og å være åpen om dataene vi samler inn og bruker til din fordel. Vi gir deg også valg for å organisere dine data. I dette tilfellet brukes begrepet «Activity History» både i Windows 10 og Privacy Dashboard (i nettleseren, journ. anm). Data fra Windows 10 Activity History er bare en undergruppe av dataene som vises i Microsoft Privacy Dashboard. Vi jobber med å adressere dette navneproblemet i en fremtidig oppdatering».

Samtidig opplyser den talspersonen i Microsoft om hvordan man kan unngå at data blir sendt til skyen.

Det kan du gjøre fra Settings –> Privacy –> Activity History

(Innstillinger –> Personvern –> Aktivitetshistorie)

Fjern markeringen for valget om å «La Windows synkronisere aktiviteter fra denne PC-en til skyen».

Du kan også, for å sikre deg best mulig, gå til

Innstillinger–>Personvern–>Diagnose & tilbakemelding.

Der kan du enten velge at grunnleggende informasjon, eller full informasjon, skal sendes til Microsoft. Velg grunnleggende.

Kilde:
Neowin

 

Annonse