Sjefen for den japanske leverandøren av robotarmer og maskiner for industriformål forteller at Huawei er snudd på hodet.

Annonse


– Huawei er snudd på hodet

Arrestasjonen av økonomidirektøren i Huawei har hatt store ringvirkninger, og den siste utviklingen i saken er selskapet har satt alle ordre fra en stor, japansk leverandør på vent.

– Huawei er snudd på hodet

Yaskawa Electric er leverandør av roboter til industriell bruk og leverer i hovedsak maskiner til smarttelefonfabrikkene til Huawei og lignende selskaper.

I et intervju forteller sjefen i det japanske selskapet at Huawei har satt alle ordrene sine på pause, hvorpå han forklarer at han har kilder som gir klare signaler om at den kinesiske mobilprodusenten er snudd på hodet internt i selskapet, i påvente av at saken som involverer økonomidirektøren løser seg. Huawei har takket nei til å kommentere saken.

Forbindelser til Iran

Den store, kinesiske mobilprodusenten har ellers ikke vært stille etter at det ble kjent at deres økonomidirektør Meng Wangzhou ble arrestert i Canada på oppfordring av amerikanske myndigheter i en sak som involverer forbindelser med Iran, brudd på sanksjoner og konspirerende atferd mot flere finansielle institusjoner.

Annonse


Huawei-toppen er løslatt mot kausjon i påvente av mulig overlevering

Kilde:
Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse