Under en konsert i år brukte sikkerhetsteamet til Taylor Swift skjult kamera for å identifisere stalkere.

Annonse


Bruke ansiktsgjenkjenning for å identifisere stalkere under konsert

I mai i år så sikkerhetsteamet til artisten Taylor Swift seg nødt til å sette inn nye tiltak for å holde oversikt over de som i større grad plager superkjendisen. Tiltaket innebar et system for ansiktsgjennkjenning med monitorering hele 3200 kilometer unna.

Skjult kamera bak skjerm

Det ble satt opp en liten stasjon der man kunne se sangerinnen øve i forkant av konserten. De som så på denne skjermen fikk ansiktet sitt registrert uten at de hadde kjennskap til det, og bildene av ansiktene deres ble deretter send til en monitoreringspost langt unna der de ble analysert opp mot hundrevis av bilder med stalkere, i følge Rolling Stone.

Stort potensiale

Sjefen for Oak View Group som sto for sikkerhetsarbeidet deltok selv under konserten, og forteller at alle som gikk forbi tok seg en pause for så å ta en titt på skjermen, hvorpå teknologien umiddelbart starter arbeidet den er satt til å gjøre.

Utover dette har han ikke uttalt mye, og det som er interessant å vite er hvorvidt den store datamengden de må ha fått til seg er slettet eller om det er tatt vare på. Det er ikke kjent om systemet registrerte noen stalkere i det hele tatt, og hva som eventuelt skjedde med de som ble identifisert.

Kilde:
Rolling Stone

Annonse


Annonse


Annonse