Tesla har gått til søksmål mot en tidligere ansatt for å ha delt store mengder sensitiv data med utenforstående.

Annonse


Saksøker tidligere ansatt for over én milliard

Tesla saksøker en tidligere ansatt som Elon Musk har kalt en sabotør for hele 167 millioner dollar, over 1,4 milliarder norske kroner.

Stjal store mengder data

Den elektriske bilprodusenten la inn et søksmål mot Martin Tripp tidligere i år der de påstår at den tidligere kollegaen deres stjal flere gigabyte med viktige opplysninger som han har gitt folk på utsiden tilgang til, i tillegg til å ha gitt falske påstander til reportere ved flere anledninger. Tripp motsetter seg det som går fram av søksmålet, og advokaten hans går en lang vei i å bedyre at summen Tesla krever er altfor høy, og betegner det hele som absurd.

Innrømmet hackeprogramvare

I søksmålet til Tesla påstår selskapet at Tripp selv har innrømmet at han laget programvare for å hacke selskapets produksjonssystem hvor han deretter har overført store mengder med data til utenforstående personer og selskaper. I lekkede e-postutvekslinger mellom Martin Tripp og Tesla-sjefen Elon Musk kommer det dessuten fram at den ene parten kaller den andre for et forferdelig menneske.

Påstander om dårlig praksis

Tripp jobbet tidligere som en prosessingeniør i Teslas store produksjonslokale, Gigafactory. Han klaget på ved en anledning på Tesla for å produsere og selge biler som egentlig ikke bør være på veiene, samtidig som han publiserte bilder av det han mente store feil i produksjonen samt dårlig håntering av skrapmetall på batterifabrikken. Tesla nektet den gang at det var sannhet i Tripp sine påstander, argumentert i at han ikke engang har kunnskap om de tingene han påstår.

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse