Musk: - Intervjuet var villedende, dette er hva jeg egentlig sa
Musk er irritert på 60 Minutes sin redigering av intervjuet.

Annonse


Musk: – Intervjuet var villedende, dette er hva jeg egentlig sa

60 Minutes skal ha klippet intervjuet slik at det ble villedende. Det hevder Elon Musk.

Uenig i redigeringen

Det var i går vi skrev om Elon Musks sitt intervju hos 60 Minutes.

Nå melder Musk på Twitter at intervjuet ble klippet på en ufin måte som ikke forteller historien slik han ser det, men som ble endret for å skape mer drama.

Annonse


Redigerer for drama-poeng

I 60 Minutes sin redigerte versjon svarer ikke Musk annet enn “ja” på spørsmålet at han håndplukket Robyn Denholm for å ta over Musks sjefsstyreverv.

Deretter spurte Lesley Stahl, 60 Minutes sin intervjuer, om Denholm nå vil ha kontroll over ham i den redigerte versjonen. Musk svarte så følgende:

“Det er ikke realistisk i den forstand at jeg er den største aksjonæren i selskapet. Jeg kan bare be om å holde en avstemming og få utført det jeg ønsker”.

Dette sa han

Men dette forteller ikke hele historien, da svaret hans var mer nyansert enn den redigerte versjonen ga utrykk for.

Electrek har skaffet til veie intervjuet i tekstformat, og det er ganske klart at 60 Minutes redigerte for å promotere eget materiale:

Musk sa nemlig ikke bare “ja” på spørsmålet om han hundplukket henne, men også følgende. “Ja, håndplukket henne? Jeg ba om et verv, og styret støttet dette fullt ut.”

Og hva med svaret i forbindelse med at Musk uansett kan få utført det han ønsker? Svaret var langt mer utfyllende enn hva 60 Minutes valgte å kringkaste:

“Jeg mener det ikke er realistisk fordi jeg er den største aksjonæren i selskapet, og en veldig stor andel av aksjonærene støtter meg og firmaet. Så egentlig kan jeg bare kreve en aksjonær-stemme og få alt jeg ønsker, så lenge minst en 1/3 av de andre eierne støtter meg. Det er ikke garantert, men sannsynlig. Når alt kommer til alt er det uansett aksjonærene som stemmer.”

 

Kilde:
Electrek

Annonse


Annonse


Annonse