Annonse


Du gir fra deg aktivitetsloggen i Windows 10 selv om du har skrudd det av

At Microsoft lagrer mye av informasjonen du etterlater deg når du bruker PC-en, bør ikke komme som en overraskelse på noen.

Ser hvilke apper du har brukt

Microsoft er åpen om at de loggfører ganske mye, og de gir deg til og med muligheten til å bestemme hvorvidt en del av informasjonen skal sendes til Microsoft eller ikke.

Men hvis du skrur av dette, altså ikke tillater Microsoft å motta disse dataene, da bør du vel kunne forvente at de faktisk ikke får dem?

Feil.

Annonse


Det hele startet på Reddit, der brukere diskuterte problematikken. Til tross for at sending av aktivitetsdata var skrudd av, oppdaget flere at det dukket opp i «Privacy Dashboard» på Microsofts nettsider.

Folk kunne blant annet se hvilke apper de nylig hadde brukt, selv om dette ifølge innstillingene på maskinen var skrudd av.

Forvirrende

Så hva er det som foregår her? En hypoteste er at Microsoft har surret litt med navnene på forskjellige valg i kontrollpanelet.

Det kan rett og slett være at Windows 10 har blandet aktivitetsdata og diagnosedata.

Hva slags diagnosedata Microsoft skal ha tilgang til, kan du til en viss grad styre fra Innstillinger–>Personvern–>Diagnose & tilbakemelding.

Du kan enten sende grunnleggende informasjon, eller full informasjon.

Det er denne innstillingen som styrer hva som kommer opp i «Privacy Dashboard», ikke aktivitetshistorien.

Forvirret? Vi også. 

Selv om Microsoft kanskje ikke har ført brukerne bevisst bak lyset, så er det liten tvil om at de bør rydde opp i dette. Personvern er tross alt komplisert nok fra før.

 

Kilde:
How to Geek

 

Annonse


Annonse


Annonse