PS4 har solgt i bøtter og spann.

Annonse


Sony har nådd historisk milepæl med PS4

Det er ingen hemmelighet at Sony lenge lå i Microsoft sin skygge i konsollkrigen – der Xbox 360 lenge utkonkurrerte Playstation 3 som ble lansert et år senere. Nå har Playstation 4 forbipassert Xbox 360 i antall salg, noe som kaster en eneste stor skygge på Microsoft som ikke har gjort det i nærheten så bra med sin nåværende generasjon med konsoller.

Har akkurat solgt 86 millioner eksemplarer

Da Sony solgte 534 000 PS4-enheter en uke midtveis i november, markerte det et totalt salg av Playstation 4-konsoller på rett over 86 millioner, noe som overgår Xbox 360 sitt totale antall på 85,8 millioner enheter. Til sammenligning er det solgt omkring 84 millioner Playstation 3-enheter, mens Microsoft nåværende generasjon i Xbox One ligger på litt over 40 millioner enheter, under halvparten av det forgjengeren solgte.

Av de 86 millioner enhetene som er solgt av Playstation 4 er 34,77 millioner solgt i Europa mens 26.33 millioner av de er solgt i USA. For Xbox 360 er tallene annerledes: denne solgte 45,11 millioner enheter i USA og 25,87 millioner i Europa.

Spillene som redder

Det er Grand Theft Auto og Uncharted 4 som står for mye av suksessen til PS4: Grand Theft Auto V er solgt i 18,77 millioner enheter (et tall som for øvrig stadig vokser relativt raskt for et fem år gammelt spill) mens Uncharted 4 har gjort det særlig bra som en eksklusiv tittel – av denne er det solgt rett over ti millioner eksemplarer.

Annonse


Det store spørsmålet er om Playstation 4-salget når opp til tallene som den originale Playstation hentet inn, samt storsuksessen til Nintendo som var Wii, med henholdsvis 102 og 101 millioner eksemplarer. Det har den kanskje allerede nok tid til å gjøre: vi tror nemlig at Playstation 5 vises fram allerede neste år.

Den vises frem neste år – så kraftig er PlayStation 5

Hva tenker du er årsaken til Sonys store suksess sammenlignet med Microsoft for denne generasjon?

Kilde:
VGChartz

Annonse