Tesla-sjefen forteller at han ikke har noe respekt for SEC, og at ingen driver sensur på Twitringen hans.

Annonse


Gråtkvalt Elon Musk sier at SEC ikke kan diktere hva han kan skrive

I kjølvannet av oppstandelsen som var da Elon Musk inngikk avtale med SEC (U.S. Securities and Exchange Commission) etter hans Twitter-uttalelser som myndighetene betegnet som villedende overfor allmennheten, måtte Musk tre av sin posisjon som styreleder samt betale en bot på 20 millioner dollar.

Ingen sensur

Nå åpner han seg om temaet under et intervju på 60 Minutes og forteller blant annet at ingen sensurerer Twitter-meldingene han veldig ofte produserer og at de eneste meldingene på plattformen som skal vurderes i forkant av publisering er de som har en stor sannsynlighet for å påvirke aksjekursen til Tesla.

Ingen respekt for SEC

Sensur utover dette klassifiserer Musk som åpenbart brudd på amerikansk lov for ytringsfrihet, noe han betegner som fundamentalt. I klar tale forteller han at han ikke har noe respekt for SEC, som han tidligere har harselert med ved å gi dem det lite kjærlige kallenavnet “Shortseller Enrichment Commision”. Grunnen til at han adlyder ordrene som myndighetene pålegger dem er i følge ham selv at han har respekt for rettsvesenet.

Røyker ikke cannabis til vanlig

Avslutningsvis går han litt grundigere til verks med å forklare noe mange lurer på: han røyker ikke noe som helst – heller ikke cannabis. Det vakte stor oppmerksomhet da han tidligere i år røyket direkte under Joe Rogan sin podcast. Dette mener han burde vært svært åpenlyst når man ser videoen.

Annonse


Hun erstatter Elon Musk

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse