Kina har en meget streng praksis når det gjelder spill. Nå skal en egen komité vurdere hvilke spill som kan lanseres i landet.
Kina har en meget streng praksis når det gjelder spill. Nå skal en egen komité vurdere hvilke spill som kan lanseres i landet.

Annonse


Nyopprettet komité avgjør skjebnen for spill i Kina

Ifølge The South China Morning Post har Kina opprettet en egen komité for spilletikk som er en del av myndighetenes arbeid med å godkjenne spill for offentligheten.

Vurderer egnethet

Ifølge TV-kanalen China Central Television er komitéen opprettet for å adressere nasjonale bekymringer for internettavhengighet, upassende innhold og nærsynthet (ja, faktisk).

Videre hevder TV-kanalen at komitéen har sett på 20 spill som ikke er utgitt, og bannlyst ni av dem. 11 av spillene må gjennomgå endringer for å passere grensene komiteen har satt.

Det ble ikke avslørt hvilke spill det er snakk om.

Annonse


Stor marked, men vanskelig

Kina er naturligvis et gigantisk marked for spillutviklere, men landets strenge kontroll gjør det ikke akkurat enkelt å få innpass.

Ikke et eneste spill har blitt lansert i landet siden mars i år. Årsaken er at Kina innførte en midlertidig stans av salget, på grunn av arbeid med nye lisensordninger.

Streng sensur

Den nye komitéen som nå er opprettet, er det første store steget mot et «frislipp» av spill. Kinas innbyggere bør imidlertid forvente streng regulering og sensur.

Kinas største spillutgiver, Tencent, har smertelig fått erfare spillstansen i Kina. Verdien deres på børsen har falt dramatisk siden myndighetene frøs lisensene for spill i år.

 

Kilde:
Polygon

Annonse


Annonse


Annonse