Reisen for Newton App endte i høst, da tjenesten ble lagt ned etter en ulevelig forretningsmodell.
Reisen for Newton App endte i høst, da tjenesten ble lagt ned etter en ulevelig forretningsmodell.

Annonse


Kritikerroste Newton Mail tjente ikke penger, så de måtte stenge. Nå har Essential kjøpt selskapet

Newton Mail, tidligere kalt Cloudmagic, var en populær mail-app som fungerte på de fleste plattformer. Den fantes både for Windows, Mac, iOS og Android.

Ikke lønnsomt

Men som mange andre skapere av e-postklienter har erfart, blant annet Sparrow og Mailbox; det er vanskelig å tjene penger i denne bransjen.

Newton Mail ble etter hvert en tjeneste med en abonnementsløsning. Det likte mange dårlig, og dessverre for selskapet bak appen, Cloudmagic,  fikk de aldri nok brukere til at virksomheten ble lønnsom.

Men at Newton Mail var en god mailklient var det liten tvil om. Kanskje er det derfor Essential nå plutselig har bladd opp for Cloudmagic.

Annonse


Kunstig intelligens

Essential er i hovedsak kjent for sin Essential Phone – en telefon som ikke kan vise til noen imponerende salgstall. Selskapet skal visstnok ikke produsere en direkte etterfølger til telefonen, men de jobber angivelig med en telefon med kunstig intelligens som fokusområde.

Essential Phone er i ferd med å bli en skikkelig flopp

Blant annet skal denne telefonen kunne svare på e-poster og meldinger automatisk, basert på kunstig intelligens. En mulighet kan være telefonen vil bruke Newton Mail-rammeverket i kombinasjon med denne teknologien.

Kjøpssummen er ikke kjent, men oppkjøpet bekreftes overfor Techcrunch.

 

Kilde:
9to5Google

Annonse


Annonse


Annonse