Forskere sier flourid-batterier kan lagre mer elektroder og dermed vare lengre. I tillegg er det mer miljøvennlig.

Annonse


Ny oppdagelse kan gjøre underverker for elektriske kjøretøy

Forskere fra NASA har i lag med Honda og Caltech gjort en banebrytende oppdagelse: i stedet for å bruke det stoffet med lavest elektronegativitetsverdi (Litium) forholder man seg heller til fluor som er på den motsatte enden av spekteret med høyest elektronegativitetsverdi.

Mer energi og miljøvennlig

Forskerne gjør rede for endringene som blant annet innebærer at fluorid-forbindelser kan lagre mye mer energi enn litium, men at man hittil har brukt litium ettersom de må være aktive i 150 grader celsius. Forskere fra Honda, NASA og Caltech har funnet en måte å gjøre det i romtemperatur, noe som kan gi mer energi og samtidig mer miljøvennlige batterier for elektriske kjøretøy.

Virker motsatt

Engadget gjengir forskerne på at fluorid-batteriene fungerer på motsatt vis enn det litium-batterier gjør: i stedet for å distansere fra seg elektroner så tiltrekkes de med fluorid-forbindelsen. I tillegg har den egenskaper i at den har lav atom-vekt og bra evne til å lagre elektroner.

Annonse


Det skjer fra tid til annen at forskere skryter av oppdagelser de gjør men som aldri finner sin vei ut til verden og aktiv anvendelse, men det er lov å håpe at denne oppdagelsen kan ha positive effekter for elektriske kjøretøy i årene som kommer.

Kilde:
Engadget

Annonse