Tom Cruise og regissøren bak nye Mission Impossible ønsker at du deaktiverer en standardisert innstilling når du ser film.

Annonse


Tom Cruise med viktig TV-beskjed

I en video på Twitter bønnfaller Tom Cruise filmtittere å sørge for riktig innstilling på TV-en for best mulig filmopplevelse – i korte trekk innebærer det å deaktivere en funksjon på moderne TV-er som bidrar til bevegelsesutjevning.

Ulike navn

På nyere TV-er, enten det er HD eller 4K-TV, finner man ofte at en funksjon kalt Auto Motion Plus, TruMotion, Motion Smoothing Effect eller noe i den duren er aktivert rett fra boksen. Denne funksjonen sørger for jevnere bildeflyt og gir en behagelig opplevelse når man ser på sport og annet som går i raske bevegelser, men for filmer og TV-serier gir det som regel en veldig sliten og nedbrutt effekt.

Slik gjør du det

Vi kan ikke gjøre annet enn å anbefale å gjøre det Tom Cruise og regissør Cristopher McQuarrie forteller i videoen. For å bli kvitt denne såpeopera-effekten så går du enkelt og greit inn på innstillingene på TV-en du bruker, og deaktiverer funksjonen.

Funksjonens navn avhenger av hvilken TV du bruker, men fra de mest generiske produsentene har vi Auto Motion Plus eller Motion Rate Supreme (Samsung), MotionFlow (Sony), TruMotion (LG) og Smooth Motion Effect på Vizio.

Har du lagt merke til såpeopera-effekten før?

Annonse