Huawei er ikke på latsiden om vi skal tro rapportene, i et ellers tregt marked for smartmobiler ønsker de å dytte grensene for hva smarttelefoner er i stand til.

Annonse


Huawei har en 3D-overraskelse på lur

Ifølge kilder som sitter veldig tett inntil opplysninger om Huawei, planlegger selskapet avsløringen av en helt ny smarttelefon som kan ta tredimensjonale bilder.

Avsløring denne måneden

Smarttelefonen går under kodenavnet Princeton og er tilsiktet en avsløring denne måneden en gang, for så å havne i butikkhyllene få uker etter at den avdukes.

Teknologien som danner grunnlaget for 3D-fotograferingen bruker visstnok sensorer produsert av Sony – sensorer som for øvrig foretar presise avstandsmålinger ved å bruke refleksjon av lys som et hjelpemiddel. En japansk sensoranalytiker forteller at dette er teknologi man aldri har sett maken til og at det har kapasitet til å endre hvordan vi ser verden dersom det implementeres riktig.

Banebrytende teknologi

Funksjonen kalles “3D Camera” internt Huawei og anses som et av Huaweis mange tiltak for å øke sine inntekter og ta til seg andeler fra konkurrenter som Apple og Samsung. Funksjonen (og den nye mobilen som sådan) kommer på et ikke altfor stabilt marked for smarttelefoner som definerer seg i forbrukeres manglende vilje til å oppgradere telefonene sine like hyppig som før.

Annonse


For Sony betyr dette potensielt milliarder av dollar å innhente i fremtidige salgsinntekter dersom teknologien slår an og implementeres av andre produsenter – det er nemlig ikke leketøy-teknologi de sitter på: det er en stor utvikling fra sensorene som brukes for Apples Face ID med den store forskjellen at Sony sine sensorer gjør tilsvarende oppgave med langt større gap mellom objektet i fokus og selve enheten.

Vil ikke kommentere

Både Sony og Huawei har vært lite interesserte i å besvare Bloombergs henvendelser med beskjed om at de ikke ønsker å kommentere på spekulative opplysninger.

Hva tenker du – kan det være aktuelt for deg å ta 3D-bilder med telefonen?

Kilde:
Bloomberg

Annonse