Mastercard skal ved hjelp fra Microsofts Azure-skytjeneste, myndigheter, banker og andre i teknologibransjen, bygge et desentralisert nettverk for å hele ditt digitale liv.

Annonse


Slik vil Mastercard og Microsoft gi deg tilgang til hele ditt digitale liv på ett sted

Microsoft og Mastercard har annonsert et “strategisk samarbeid” for å få på plass det de omtaler som en desentralisert løsning på nett-identutfordringer.

Dette sier Mastercard

“Den nåværende måten å verifisere identiteten din på nett er avhengig av et fysisk eller digitalt bevis som forvaltes av en sentral part, enten passnummeret ditt, adresse, førerkort, brukeropplysningene eller andre midler,” heter det.

“Alt dette gir en stor byrde på enkeltpersoner, som må huske hundrevis av passord for ulike identiteter og blir stadig mer utsatt for mer kompleksitet ved å bevise sin identitet og administrere sine data. Ved å samarbeide, tar Mastercard og Microsoft sikte på å gi folk en sikker og umiddelbar måte å verifisere sin digitale identitet med hvem de vil, når de vil,” forklares det i pressemeldingen fra Mastercard

Nøyaktig hvordan de skal få til dette er ikke kjent, utover at de mener at det er brukeren som skal ha all kontroll, og det fra ett sted og en eller flere enheter man eier:

Annonse


“Svaret på disse utfordringene er en tjeneste som gjør det mulig for enkeltpersoner å logge inn, kontrollere og dele identitetsdataene deres på de enhetene de bruker hver dag. Det er Mastercards hensikt å jobbe tett sammen med selskap som Microsoft.”

Altomfattende

Mastercard ser også for seg å gjøre det enklere for finansinstitusjoner å selge lån med et slikt system, for ikke å snakke om nett-shopping og pålogging til bank-tjenester og andre digitale tjenester som epost, sosiale medier, film og musikk. Med andre ord alt du gjør på nett.

Microsoft sin rolle vil blant annet være å levere sky-tjenestene Mastercard skal bygge dette på, noe som selvsagt innebærer bruk av Azure, og med ytterligere håp å gi mer enn 1 milliard mennesker som mangler en identitet, en digital en som gir tilgang til helse, finans og sosiale tjenester, i tillegg til identifikasjons-godkjenning og svindel-beskyttelse.

Selskapene samarbeider også med “ledere inn bank, mobil-operatører og myndigheter

 

Kilde:
Mastercard pressemelding

Annonse