Bildet Samsung har brukt for å vise fram portrettmodus på Galaxy A8 Star er ikke tatt med en A8, men et fullverdig DSLR-kamera.

Annonse


Samsung kjøpte DSLR-bilde for å promotere Galaxy A8-kamera

Til tross for enorm utvikling de siste årene er det fremdeles begrenset hva kameraet på smarttelefoner er i stand til å gjøre sammenlignet med et bra, digitalt speilreflekskamera.

Tøyer ofte grenser

Når mobilprodusenter promoterer smarttelefonene sine og deres kameraegenskaper så er det ingen overraskelse at de i blant tar i et ekstra tak for å få bildene til å se svært fine ut, eksempelvis ved å manipulere bildene slik at de oppnår et potensiale som ikke finnes ved å ta bilder med telefonen selv.

I denne forbindelse har Samsung nylig blitt tatt på fersken i å tøye grensene på det som gjelder å manipulere bilder på denne måten. På en malaysisk side for Galaxy A8 Star er det masse informasjon angående telefonen og haugevis med bilder som i utgangspunktet skal være tatt med en slik telefon.

Kjøpte DSLR-bilde av fotograf

Midtveis i galleriet finner man derimot et bilde som mange har stilt seg skeptiske overfor: Samsung skryter av at bildet viser fram smarttelefonens fokuseringsegenskaper – i realiteten viser det seg at selskapet har kjøpt bildet av en profesjonell fotograf som skal ha tatt bildet med et speilreflekskamera.

Annonse


Bildet ble redigert av Samsung for å fjerne den originale bakgrunnen, for deretter å illustrere en funksjon som gjør bakgrunnen mindre skarp på Galaxy A8.

Kilde:
DIYPhotography

Annonse