Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Dokumenter som Business Insider har fått tak i avslører produksjonsplanene til Tesla for Model Y. (Ill.: Tesla)

Lekkede dokumenter avslører Model Y-planer

Her er den største forskjellen fra Model 3.

Det er lite vi kjenner til om Tesla sin nye modell annet enn at det er en crossover-modell som blander de ulike egenskapene fra eksisterende modeller og døpes Tesla Model Y. Nå har noen lekkede dokumenter gitt oss litt innsikt i Teslas planer for denne.

En ny rad med seter

Dokumentene som Business Insider mener å ha fått tak i avslører at Tesla har planer om å produsere Model Y på Gigafactory 1 i slutten 2020 for deretter å sette opp enda en produksjonslinje på Gigafactory 3 i Kina noen måneder senere. Av et av dokumentene går det dessuten fram at crossover-modellen skal ha en tredje rad med seter bakerst.

Dokumentene som visstnok skal ha blitt utdelt til Tesla-ansatte i oktober presiserer at en første produksjonmodell vil lages ved inngangen av juni 2020 med en stadig økning i antallet produserte enheter til 2000 i uken omkring september samme år. Ved slutten av året skal estimatet ligge på 7000 enheter i uken på Gigafactory 1.

Samme struktur som Model 3

Planene er i henhold til det mange analytikere har forutsett, ettersom Model Y bygges på samme struktur som Model 3 – dette forenkler produksjonen betraktelig. Etter alt å dømme så er den største forskjellen mellom disse to modellene at Model Y skal ha en tredje rad med seter ettersom bilens høye proposjoner tillater det.

Tesla på sin side sier at det som går fram av dokumentene er utdaterte opplysninger, men for å finne ut om det stemmer må vi vente å se – sannsynligvis til mars neste år da det er ventet at selskapet skal gjøre en avduking av den nye modellen.

Kilder:
Business Insider
Electrek

Stikkord: electric, elektrisk, Model 3, model y, produksjon, tesla