Dokumenter som Business Insider har fått tak i avslører produksjonsplanene til Tesla for Model Y.

Annonse


Lekkede dokumenter avslører Model Y-planer

Det er lite vi kjenner til om Tesla sin nye modell annet enn at det er en crossover-modell som blander de ulike egenskapene fra eksisterende modeller og døpes Tesla Model Y. Nå har noen lekkede dokumenter gitt oss litt innsikt i Teslas planer for denne.

En ny rad med seter

Dokumentene som Business Insider mener å ha fått tak i avslører at Tesla har planer om å produsere Model Y på Gigafactory 1 i slutten 2020 for deretter å sette opp enda en produksjonslinje på Gigafactory 3 i Kina noen måneder senere. Av et av dokumentene går det dessuten fram at crossover-modellen skal ha en tredje rad med seter bakerst.

Dokumentene som visstnok skal ha blitt utdelt til Tesla-ansatte i oktober presiserer at en første produksjonmodell vil lages ved inngangen av juni 2020 med en stadig økning i antallet produserte enheter til 2000 i uken omkring september samme år. Ved slutten av året skal estimatet ligge på 7000 enheter i uken på Gigafactory 1.

Samme struktur som Model 3

Planene er i henhold til det mange analytikere har forutsett, ettersom Model Y bygges på samme struktur som Model 3 – dette forenkler produksjonen betraktelig. Etter alt å dømme så er den største forskjellen mellom disse to modellene at Model Y skal ha en tredje rad med seter ettersom bilens høye proposjoner tillater det.

Annonse


Tesla på sin side sier at det som går fram av dokumentene er utdaterte opplysninger, men for å finne ut om det stemmer må vi vente å se – sannsynligvis til mars neste år da det er ventet at selskapet skal gjøre en avduking av den nye modellen.

Kilder:
Business Insider
Electrek

Annonse


Annonse


Annonse