Epic Games lanserer egen spillbutikk snart - vilkårene er ved første øyekast langt hyggeligere mot utviklerne.

Annonse


Epic Games lanserer egen spillbutikk

Selskapet bak Unreal Engine er for mange nå til dags kjent som skaperne av det svært populære Battle Royale-spillet Fortnite. I dag avslørte de at de har en ny digital spillbutikk på vei – denne skal ta opp kampen mot ganske veletablerte Steam.

Gir 88 prosent til utviklerne

I sin visjon som sannsynligvis appellerer mer til investorer og utviklere fremfor spillerne selv, bærer selskapet et mål om å fokusere på rettferdig økonomi og et direkte forhold med spillerne.

Noe som gjør Epic Games sin satsing på en digital spillbutikk er at de kommer til å gi 88 prosent av salgsinntektene fra et spill til utviklerne for så å beholde de resterende 12 prosentene. Til sammenligning tar Steam hele 30 prosent, selv om de nylig forklarte sitt nye system som innebærer at spill som selger for flere titalls millioner dollar oppfyller kriteriet for å øke utviklernes inntektsandel til 80 prosent.

Ikke Unreal Engine-ekslusiv

Av kunngjøringen til Epic Games går det avslutningsvis fram at spillbutikken deres ikke vil være eksklusivt for spill som kjører på Unreal Engine, men at alle spillmotorer er velkomne på plattformen. Likevel insentiverer de bruk av Unreal Engine ved at de som bruker deres spillmotor slipper en royalty-utgift på fem prosent.

Annonse


Discords spillbutikk lansert

I første omgang er planen å lansere Epic Games Store på PC og Mac, mens det videre blir mulighet for at de ekspanderer til Android og andre plattformer i 2019. Lanseringsdato er fremdeles uvisst. 

Kilde:
Neowin

Annonse


Annonse


Annonse