Annonse


Nå får hele Windows 10 designoverhaling

Du tar ikke feil dersom du påstår at Microsoft er på design-offensiven om dagen: i tillegg til en lekker oppgradering av Office-ikonene som sist ble endret i 2013 har selskapet besluttet å gi tilsvarende behandling på andre ikoner som blir å finne i Windows 10-systemet.

Tok Office først

Det var likevel ikke helt uforutsett, for da de viste frem den nye ikonene til gamle kjenninger som Word, Excel og PowerPoint så ga designsjefen i Microsoft hint til at det ble sett på som et fokus innad selskapet å introdusere endringer på tvers av operativsystemet slik at de nye ikonene gikk i ett.

I blogginnlegget til design-sjef Jon Friedman skriver han at Office-behandlingen kun er starten i et omfattende fokus på å oppdatere alle ikonene til å være i samme stil. I blogginnlegget foreligger et lite hint til hvordan Windows 10 vil gjennomgå endringer, med blant annet konseptbilder som viser nye ikoner for bilder, nyheter, e-post og mange andre vanlige Windows 10-programmer. The Verge skriver at disse bildene er placeholdere for tiden, men at det er ganske sikkert at vi står overfor en nærliggende designendring.

Over de siste årene har ikke Microsoft hatt få tiltak for å modernisere grensesnittet, men man kommer fremdeles over et ikon eller to som føles veldig utdaterte.

Annonse


 

Kilder:
The Verge
Microsoft

Annonse


Annonse


Annonse