Nylig registrerte Apple et patent som helt sikkert blidgjør deg som hater den myke følelsen når du skrur opp og ned volumet på mobilen din med et deksel på.

Annonse


Slik skal Apple få bukt med tredjepartsdeksler

Det er ofte Apple registrerer nye patenter, og mens noen av dem ender opp med å bli realitet så går andre rett i glemmeboka. Dersom det blir noe av  deres nyeste patent så blir det merkbart skille mellom ekte Apple-vare og uekte, billige tredjepartskopier.

Bruker magneter

Om du noensinne har brukt telefonen din med et deksel så har du sikkert lagt merke til at dekselet eliminerer den gode klikkefølelsen som oppleves uten deksel når man bruker volumknappene på telefonen. Et nylig registrert patent tar sikte på å ordne opp i dette.

Av patentet går det fram at Apple skal bruke magneter i sin løsning: ideen er å ha en magnet på innsiden av knappemekanismene i dekselet som gjør at man får følelsen av trykke en knapp hver gang man trykker på knappen som finnes på selve dekselet. Magneten trykkes inn mot knappen i seg selv som deretter lager et lite klikk som simulerer følelsen av å trykke på knappen uten deksel.

Annonse


Går i detaljer

Det er uvisst om Apple noensinne kommer til å gjøre noe ut av dette patentet, men som en indikasjon på overveid sannsynlighet for at de faktisk introduserer det som fremgår her er at de går detaljert til verks i patentdokumentene og på lang vei understreker at det faktisk kan være en plagsom ting mange opplever.

Kunne du tenkt deg å ha et deksel som holder klikkefølelsen intakt, eller spiller det ingen rolle?

Kilde:
9to5Mac

 

 

Annonse


Annonse


Annonse