Om patentet er noe å gå ut fra, så kommer LG med en smarttelefon du blir svimmel av.

Annonse


Seks kameraer er lilleputt i forhold til LG sin nye telefon

Vi har sett en ny trend og en konkurranse mobilprodusenter seg i mellom om å ha flest mulig kameralinser på telefonene sine, eksempelvis den ene varianten av Samsung Galaxy S10 som pakker hele seks kameralinser og Nokia 9 med sine ydmyke fem i forhold. Patenter avslører nå muligens LG sine planer, og her er det visstnok enda mer å hente. Med alle linsene presenteres også spennende ny teknologi.

Heksadesimalt kameraoppsett

Sør-koreanske LG har nemlig registrert et patent som LetsGoDigital har oppdaget – i patentet er det på elegant vis (vil noen si) plassert 16(!) kameraer i en kvadrat gjort opp med fire ganger fire små linser.

Som om dette ikke er interessant nok så er det i patentdokumentet lagt ved bilder som illustrerer at man kan ett bilde fra flere perspektiver som senere kan bearbeides på mange måter. Til eksempel ser det ut til at man kan velge det beste bildet i rekken med forskjellige vinkler, og at man i ettertid kan rotere objektets hode til den vinkelen som tar seg best ut.

Annonse


I patentet er det illustrert at man kan navigere seg rundt hodet til personen i bildet med fingeren, og få hjelp av kunstig intelligens til å dra fram andre, finere bilder av vedkommende og erstatte utklippet med med dette materialet.

Det gjenstår å se hvorvidt LG faktisk lanserer en slik telefon. En viktig ting å huske på er at LG var blant de første som i 2012 introduserte telefoner med dobbeltkamera (LG Optimus 3D).

Under kan du se flere illustrasjoner som går fram av patentet.

Ville du vurdert en smarttelefon med 16 kameralinser?

Kilder:
LetsGoDigital
Patent, LG

Annonse