Det gikk ikke Tesla-eierens vei da han brukte Autopilot som unnskylding for retten.

Annonse


Brukte Autopilot som unnskyldning for å slippe bot i retten

Nylig ble en nederlandsk Tesla Model X-eier stoppet av politet mens han kjørte bilen og brukte telefonen samtidig – ikke bare én, men to ganger. I retten fikk han ikke medhold da han brukte Autopilot som en unnskyldning for sin oppførsel.

Bilen kjørte, ikke jeg

Tesla-sjåføren fortalte i nederlandsk rett at han begge gangene hadde aktivert Autopilot-funksjonen på bilen og at han derfor ikke skal finnes skyldig i lovbruddet.

Av rettsdokumentene fremgår det at han motsatte seg bøtene fordi han teknisk sett ikke var sjåføren, men at det var Model X-en hans som som selv kjørte. Han begrunner dette med at Autopilot-programvaren gjør at bilen styrer seg selv – den manøvrerer og bremser uten tilvirkning fra den som fysisk er til stede.

Autopilot gir ikke ansvarsfraskrivelse

Dommeren i saken var uenig med sjåføren med utgangspunkt i en trafikklov som definerer føreren av et kjøretøy til personen som kjører motorvognen eller personen som har bestemt hvor bilen skal og hvordan bilen skal operere i eventuelle nødsituasjoner. Dessuten siterer dommeren Tesla selv, der de på nettsiden har skrev at føreren under Autopilot-kjøring alltid må være oppmerksom og aktivt være i beredskap til å ta kontroll over kjøretøyet.

Annonse


I begrunnelsen sin brukte de dessuten argumentet om at bilen krever aktivitet fra føreren i blant for å holde Autopiloten aktivert.

Er du overrasket over rettens beslutning? Fortell oss hva du tenker i kommentarfeltet.

Kilde:
Electrek

Annonse