De siste årene har flere selskaper blitt beskyldt for dårlige arbeidsomgivelser - deriblant sørkoreanske Samsung.

Annonse


Samsung beklager overfor syke ansatte

Den sørkoreanske teknologigiganten har de siste årene fått klager for dårlige forhold ved arbeidsplasser etter at produksjonsarbeideren Hwang Yumi fikk påvist leukemi og døde.

Inngått avtale

Siden den gang har flere kampanjer hatt som hensikt å belyse helseproblemer som kan forekomme ved arbeid hos brikke- og skjermprodusenter – særlig har det vært uenighet mellom Samsung og en gruppe helseaktivister som representerer Samsung-ansatte med sykdom som spores tilbake til arbeid i utrygge og helsefarlige omgivelser.

For noen uker siden lot de uenighetene legges til side som del av en avtale der Samsung i dag har gått offentlig med en beklagelse for sykdommene og dødsfallene som relateres til produksjonsfabrikkene til Samsung.

Kompensasjon

En Samsung-topp beklaget under en konferanse overfor ansatte og som har slitt med sykdommer, og selskapet skal ha anerkjent at de ikke har greid å sette opp til tilstrekkelige sikkerhetsrutiner ved produksjonsområdene for blant annet databrikkene deres.

Annonse


I tillegg til å måtte beklage overfor de rammede så er det en del av avtalen at Samsung må betale 132 000 amerikanske dollar til ansatte som har pådratt seg leukemi.

Kilde:
Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse