Den kinesiske forretningskvinnen pryder busser over hele byen - utfallet var feilregistrering i ansiktsgjenkjenningssystemet.

Annonse


Fiasko-ansiktsgjenkjenning mistolket bussreklame for rågjengeri

Kinserne ser ut til å være superinteresserte i ny teknologi for tiden – særlig der teknologien virker som et middel for å overvåke befolkningen på mer effektivt vis. Det har problematiske sider til seg, eksempelvis dersom man setter for mye lit til teknologien og denne bestemmer seg for å svikte.

Mistolket bussreklame

I den kinesiske byen Ningbo var det nylig et tilfelle der myndighetenes ansiktsgjenkjenningssystem beskyldte en kjent kinesisk kvinne for å være en rågjenger som ulovlig krysset en vei – i realiteten hadde hun bare ansiktet sitt på en bussreklame som kom inn i kameraets synsfelt.

Den kjente forretningskvinnen ble identifisert med både navn og myndighets-ID men senere rettet politiet opp i hendelsen, der de samtidig hevdet at de siden har oppgradert teknologien til å redusere antall feiltakelser gjenkjenningssystemet har.

Annonse


Dette selskapet er ikke langt unna å vite alt om deg

I dette tilfelle er det et komisk preg over det hele, men på en annen side kan man lure på i hvor stor grad man føler seg beskyttet dersom man feilaktig identifiseres på denne måten og ikke kan få renvasket navnet sitt i etterkant fordi man ikke har kjendisstatus.

Hadde du tolerert å bo i et land med slik grad av overvåking? 

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse