Comparitech har gjennomført en stor undersøkelse for å kartlegge hvilke VPN-tjenester som kan fjerne regionblokkeringen på Netflix.

Annonse


VPN-alternativene for amerikansk Netflix

Vi har ingen tvil om at det er mange nordmenn der ute som lar seg friste av det langt bedre utvalget av filmer og serier i amerikanske Netflix kontra den norske varianten. En omfattende undersøkelse foretatt av Comparitech viser at 73 prosent av VPN-tjeneste som er testet gir tilgang til det det amerikanske utvalget, men at 81 prosent av tjenestene ikke vil gi deg tilgang til det norske utvalget dersom du befinner deg i utlandet.

Regionblokkering

Den internasjonale strømmetjenesten Netflix har rukket å innta de fleste husholdninger og tilbys i over 100 land – det som har vist seg å være problematisk er utvalget som tilbys i de forskjellige områdene.

En rapport gjennomført av EU-kommisjonen (urelatert til Comparitech sin undersøkelse) viser at et gjennomsnitt på 31 prosent er representativt for innholdet i EU-områder sammenlignet med det amerikanske markedet.

Dersom man ønsker et bedre utvalg må man derfor ty til VPN-tjenester for få fjerne regionblokkeringen som hindrer en fra å velge blant Netflix-utvalget i ulike land. Dessverre har dette blitt problematisk ettersom Netflix stadig implementerer tiltak for å holde brukerne på sine respektive plattformer, noe som resulterer i en feilmelding dersom man prøver å se innhold som ikke er tilgjengelig.

Annonse


Omfattende test

Comparitech har undersøkt 59 VPN-tjenester for 30 land med tester i nettleser og både iOS og Android-enheter: resultatene er svært varierende men viser en samlet oversikt over hvilke tjenester som fungerer i landene som er testet og hvilke enheter man kan fjerne blokkeringen fra.

Bare NordVPN klarte alle

De som kom best ut av testen var henholdsvis NordVPN, Surfshark og PrivateVPN – førstnevnte klarte å fjerne blokkeringen i alle land som ble testet og på tvers av operativsystemene mens de to siste klarte det samme på henholdsvis 28 land og 20 land.

For deg som er interessert i å vite mer fra undersøkelsen så er noen høydepunkter gjengitt under:

  • 43 av 59 VPN-tjenester var i stand til å fjerne blokkeringen i amerikansk Netflix, dobbelt så mange som for britisk Netflix.
  • Mest effektivt i nettleser, med 345 vellykkede forsøk her kontra 243 på Android og 230 på iOS.

Comparitech skriver at VPN-tjenester regelmessig legger til nye servere som kan fjerne blokkeringen og at Netflix stadig setter opp nye barrierer, så det kan forekomme endringer i listen.

Har du en VPN å anbefale? Fortell oss gjerne om den i kommentarfeltet. 

Kilde:
Comparitech

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse