Nå kan du holde bedre kontroll på telefonvanene dine med Digital Wellbeing 1.0.

Annonse


Slik kan du motvirke mobilavhengigheten din

Det begynner å bli en standard funksjon i ulike operativsystemer å kunne holde oversikt over sin egen aktivitet og vaner på smarttelefonen. Googles forsøk på dette heter Digital Wellbeing, og ruller nå ut for alle Google Pixel-enheter og Android One-enheter i versjon 1.0.

Oversikt over tidsbruk

Digital Wellbeing ble introdusert for første gang under I/O-arrangementet i 2018 og har siden vært en stor satsing for Google – blant annet har det allerede blitt introdusert for YouTube-brukere og Google Home samt Google Calendar.

Nå er altså Digital Wellbeing 1.0 tilgjengelig og ute av beta, applikasjonen gir en oversikt over tidsbruk på smarttelefonen hvor man kan se hvor ofte en har brukt spesifikke applikasjoner med total skjermtid. I tillegg er det mulig å se eksempelvis hvor mange ganger man har låst opp telefonen sin i løpet av dagen og hvor mange varslinger man har fått.

Annonse


Med en “Wind Down”-funksjon forsøker Google å hjelpe brukere med å avstå å bruke telefonen før leggetid. Funksjonen fungerer som “Do Not Disturb” og begrenser hvor mange varsler som kommer og hvordan disse blir levert. På Pixel 3 og Pixel 3 XL kan man snu telefonen opp ned for å automatisk aktivere Wind Down-funksjonen.

Digital Wellbeing 1.0 rulles ut i disse dager på Play Store. 

Kilde:
9to5Google

Annonse


Annonse


Annonse