Windows Hello blir ett av alternativene for Microsoft-innlogging.

Annonse


Nå har du alternative måter å logge inn på Microsoft-kontoen din

Microsoft har tidligere vært aggressive på å innføre nye måter du kan bekrefte identiteten på, eksempelvis da de i sommer introduserte muligheten til å logge inn ulike nettsteder med fingeravtrykk og ansiktsgjenkjenning. I versjon 1809 av Windows 10 utvides mulighetene.

Windows Hello og FIDO2-løsning

Med en endelig ankomst av den nye Windows 10-versjonen presenteres nye muligheter for Microsoft-innlogging slik at du ikke trenger å skrive passordet ditt hver eneste gang du skal sjekke e-poster eller kjøpe et Xbox-spill.

Nå er nemlig Windows Hello-alternativet med ansiktsgjenkjenning og fingeravtrykk også presentert som en mulighet til å logge inn på Microsoft-kontoen din, i tillegg til støtte for FIDO2-baserte løsninger. Microsoft bedyrer at disse nye innloggingsmetodene ikke gjør deg mer sårbar for phishing-angrep eller skadelig programvare ettersom det krever aktivitet fra din side i form av ansiktsgjenkjenning eller tasting av en PIN-kode.

Ekspanderes etterhvert

Inntil videre gjelder dette bare for personlige, private kontoer mens de ser på muligheten til å utvide dette til både jobb- og studentkontoer etterhvert, med en prøveløsning tidlig 2019.

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse