Prisen på Nvidias aksjer vitner blant annet om dårlig salg.

Annonse


Nvidia-aksjen stuper

Etter at Nvidia forrige uke slapp tallene for tredje kvartal så tok Nvidia-aksjen seg et dypdykk, og det hjalp ikke stort at noen medier feilaktig meldte at selskapet hadde trukket 2080 Ti-kortene fra nettsiden deres. På noen dager har selskapet tapt verdi tilsvarende det de har tjent i oppturen siden i fjor samme tid.

Nedgang i kryptorelatert etterspørsel

I tillegg til generelt svake utsikter for teknologibransjen som helhet, skyldes den ekstreme nedgangen i stor grad veldig svake inntjeningstall – der det  dårlige salget kommer av en ekstrem nedgang i kryptorelatert etterspørsel av Nvidias kjerneprodukter og at deres nye rekke med grafikkort basert på Turing-arkitekturen ikke har tatt av i så stor grad som man kanskje hadde sett for seg.

I dag har aksjeprisen deres sunket ytterligere seks prosent – det gjør at aksjens verdi i dag tilsvarer det som var å finne i sommeren 2017, rett før oppgangstiden som nå ser ut til å være innhentet i verdi. Det kommer trolig av at markedet skjelver litt ekstra, kanskje som følge av at det feilaktig fra flere hold ble meldt at selskapet har trukket 2080 Ti-kortene fra nettsiden deres – i realiteten var skjermkortene bare utsolgt.

Feil i testprosedyrer

Interessant nok har vi sett at denne generasjonen Nvidia-skjermkort har hatt hyppigere oppstandelser av feil og defekter, noe som blant annet resulterte i at en talsperson fra Nvidia skrev et noe utspekulert innlegg som indikerte noe galt ved testprosedyrene deres.

Annonse


Nvidia svarer på GeForce RTX 2080 Ti-feil

Det blir interessant å følge med utviklingen videre for å se hvordan selskapet henter seg opp fra denne situasjonen og om de i det hele tatt gjør det. Fortell oss gjerne hva du tenker i kommentarfeltet. 

Kilde:
CNBC

Annonse


Annonse


Annonse