VOI Technology skal bringe sine elektriske sparkesykler til Norge etter storsuksess i flere byer.

Annonse


Svensk oppstartsselskap ekspanderer til Norge

Svenske VOI Technology er et oppstartsselskap som nylig har gjort braksuksess med sin satsing på elektriske sparkesykler, og kan nå skryte av å ha reist nærmere 400 millioner norske kroner i ny kapital. For nær fremtid har de planer om å ekspandere til flere land, deriblant Norge.

Allerede etablert i Spania

Det er nemlig det London-baserte investeringsselskapet Balderton Capital som i lag med flere investerer har besluttet å støtte det svenske selskapet som satser på å gjør elektriske sparkesykler mer tilgjengelig, blant annet i et ledd av å takle trafikk og køer som er å finne i mange byer.

VOI Technology har allerede ekspandert til flere spanske byer inkludert Madrid og Malaga, men gir uttrykk for at den nye kapitaltilførselen vil hjelpe med å videreføre planene deres om å ekspandere til enda flere byer og ulike land i Europa.

Annonse


I løpet av de kommende månedene tar selskapet sikte på å ekspandere til blant annet Norge, Danmark, Nederland, Frankrike, Italia og Tyskland.

Scanner QR-kode

Abonnementløsningen til VOI Technology går ut på at man laster ned applikasjonen deres og lokaliserer nærmeste ledige sparkesykkel og velger den du vil bruke ved å scanne en tilhørende QR-kode. Selskapet tar omkring ti kroner hver gang man låser opp en sparkesykkel og rundt to kroner hvert minutt man er aktiv.

Selskapet skryter av tallene sine, og nevner blant annet at de har fått 120 000 brukere på bare de siste tre månedene. Totalt har brukerne på 200 000 turer reist i 350 000 kilometer.

Blir du å prøve ut elektriske sparkesykler fra VOI når det blir tilgjengelig i Norge?

Kilde:
TechCrunch

Annonse