Tim Cook blir kritisert for å svekke rivaler for manglende respekt for personvern til tross for at Apple samarbeider med disse.

Annonse


– Samarbeidet mellom Apple og Google er ikke perfekt

I disse dager ser det ikke ut som Tim Cook holder seg altfor reservert når det gjelder å argumentere for hvorfor Apple er bedre enn rivalene på sikkerhet og personvern.

Samarbeider med Google

I et nylig Axios-intervju tok man opp temaet personvern, og siterte Apple-sjefen på utsagnet sitt om at sensitive, personlige opplysninger blir brukt mot oss med militær presisjon.

Intervjuet gikk deretter i den naturlige retningen av å finne ut av hvorfor selskapet fortsatt samarbeider med selskapene han kritiserer for manglende personverntiltak. Eksempelvis mottar Apple milliarder av dollar fra Google for å standardisere søkemotoren deres på Apple-enehter, og Facebook sine apps pryder fremdeles App Store med god eksponering.

Ikke perfekt

Cook forsvarer samarbeidet med Google: han legger ikke skjul på at han synes søkemotoren til Google er den beste på markedet, men gir også uttrykk for at han vet samarbeidet de to selskapene i mellom ikke er perfekt.

Annonse


Apple-sjefen ramser opp sikkerhetstiltak som Apple har implementert i Safari for å legge opp til tryggere bruk av søkemotoren, og lister opp blant annet privat nettleser og en avansert teknikk for å hindre sporing. Tiltak som dette er ifølge Cook ikke tilstrekkelig, men i det minste bidragsytende.

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse