Biblioteket er svært begrenset, men kanskje kan dette bli noe etter hvert?
Biblioteket er svært begrenset, men kanskje kan dette bli noe etter hvert?

Annonse


YouTube tilbyr gratis Hollywood-filmer

YouTube har fra før gitt oss muligheten til å leie eller kjøpe filmer på deres videoplattform.

Ifølge AdAge har de nå lagt til en ny kategori som heter «Free to watch», og er som navnet tilsier filmer du kan se gratis. Måten de kan tilby gratis filmer på er ganske enkel, og langt i fra en ny modell; ja, du gjettet riktig hvis du tenkte reklame.

Gratis, men…

Hollywood-filmene som ligger i biblioteket kan sees med reklameavbrudd, akkurat som på tradisjonell TV.

Biblioteket som nå ligger i gratis-seksjonen er dessverre ganske begrenset, med sine 100 titler. Av store kjente filmer kan «Rocky» og «The Terminator» nevnes. Flere filmer vil legges til etter hvert som tilbudet rulles ut til brukerne.

Annonse


– Gigantisk marked

Sjefen for produktorganisering i YouTube, Rohit Dhawan, sier til AdAge at selskapet så en mulighet for mediekonsumere og annonsører, der sistnevnte for eksempel kan sponse filmer eller holde eksklusive premierer.

– Vi så denne muligheten basert på etterspørsel fra brukerne. De ville ha noe i tillegg til betalte filmer. Dette er også en fin mulighet for annonsørene, sier Dhawan til AdAge.

Han er sikker på at tilbudet vil vokse i tiden fremover.

– Reklamefinansiert video er et gigantisk marked. Jeg forventer at alle de store selskapene vil hoppe inn i dette på et tidspunkt.

Tilbudet rulles ut til brukere i disse dager, men når vi i Norge får tilgang vet vi ikke.

 

Kilde:
AdAge

 

Annonse