Zuckerberg havner nok en gang i søkelyset, etter anklager om svertekampanje mot rivaler.
Zuckerberg havner nok en gang i søkelyset, etter anklager om svertekampanje mot rivaler.

Annonse


PR-selskap ble leid inn av Facebook for å skrive negativt om rivaler

Facebook har lagt et vanskelig år bak seg. Hacker-skandaler, Cambridge Analytica og anklager om russisk innblanding er bare noen av sakene som har preget nyhetsbildet.

Nå kommer det flere opplysninger som kan vitne om kritikkverdige forhold innad i selskapet.

New York Times publiserte onsdag en artikkel der det kommer frem at Facebook skal ha brukt et PR-selskap for å skrive en rekke kritiske artikler om sine rivaler – blant dem Google og Apple.

Anti Facebook-bevegelse

PR-selskapet, Definers Public Affairs, skal også ha hjulpet til med å fremme ideen om at den liberale milliardær-finansmannen George Soros stod bak en stadig voksende anti-Facebook-bevegelse.

Annonse


New York Times skriver:

«Selskapet skal ha skrevet artikler som skadet Google og Apple, mens de nedtonet påvirkningen av russisk innblanding på Facebook. Disse artiklene ble publisert på NTK Network, en affiliate av selskapet, der innhold ofte følges av politisk konservative, inkludert Breitbart».

PR-selskapet skal også ha presset journalister til å undersøke George Soros finansielle bindinger til grupper som vitnet mot Facebook under kongresshøringen i juli.

Zuckerberg: – Ikke sant

I et blogginnlegg publisert torsdag morgen, skriver Facebook at de har avsluttet samarbeidet med Definers Public Affairs. Facebook benekter også for å ha gitt ordre om å skrive artikler. Mark Zuckerberg hevder han ikke visste om PR-selskapets aktiviteter.

– Fra hva jeg kan se, er ikke dette sant, Vi har aldri spurt dem om å spre noe som ikke er sant, Det er ikke slik vi vil operere, sa Zuckerberg.

Qualcomm?

I en uttalelse sier Definers følgende:

«Våre PR-eksperter jobbet med Facebook og media for å hjelpe dem med annonseringer i forbindelse med policy-endringer og nyheter».

Utover det benekter de for å ha stått bak det som omtales som en svertekampanje mot Facebooks rivaler.

CNBC skriver også at Qualcomm, som har vært i utallige krangler med Apple, kan ha samarbeidet med Definers.

Qualcomm har så langt ikke kommentert anklagene.

 

Kilder:
CNBC News / New York Times 

 

 

Annonse