Fremover tilbys utviklere flere ressurser når de lager programmer ment for Windows 10 på ARM-arkitekturen.

Annonse


Nå bør du se frem til nye applikasjoner på Microsoft Store

Denne uken ble en ny versjon av Visual Studio 2017 lansert (versjon 15.9) – denne gir utviklere mulighet til å lage ARM64-applikasjoner med SDK og andre verktøy som støttes. Det betyr at programutviklere nå kan legge ut applikasjoner som er bygget med utgangspunkt i 64-bit ARM-arkitekturen på Microsoft Store.

Vil utnytte prosessorkraft

Den nye rekken med Windows 10-enheter som er bygget på ARM-arkitektur og har Snapdragon 850-brikkesett tilbyr klokkehastigheter på opptil 2.96GHz, de kommer med LTE-tilkoblingsmuligheter og lovnad om veldig god batteritid.

Microsoft ønsker å utnytte den ekstra kraften man har til råde ved å gi mulighet til å kjøre Win32-applikasjoner uten emulering: Visual Studio kan derfor etter oppdateringen brukes til å gjenskape C++ Win32-programmer av denne grunnen. Det åpner for at utviklere kan utnytte kapasiteten og prosessorkraften på Windows med ARM-enheter for å gi brukerne en bedre opplevelse.

Endringen fører med seg at når applikasjonene er “pakket inn” så kan de sendes inn til Microsoft Store som nå aksepterer ARM64-programmer i både .NET Native og C++.

Annonse


Har vært et stort hinder

Manglende støtte for x64-applikasjoner har hittil vært en av de største hindringene forbundet med Windows 10 og ARM-arkitekturen, så det blir spennende å se hvor raskt  utviklerne benytter seg av den nye støtten i utviklingen av applikasjonene deres.

Kilde:
Neowin

Annonse